Начало / Образование / 1 481 зрелостници в областта се явиха на втората матура

1 481 зрелостници в областта се явиха на втората матура

В 8.38 часа днес в област Плевен започна вторият държавен зрелостен изпит по предмет по избор от зрелостника. Изпити се провеждат в 28 училища – бази в област Плевен. За провеждане на изпитите са ангажирани 538 квестори и 21 консултанти по чужд език.

На изпит днес са се явили 1 481 зрелостници от допуснати до втората матура 1 589, съобщиха от РУО – Плевен. Най-голям е броят на зрелостниците, които са избрали за втора матура биология и здравно образование – 682, и география и икономика – 394. Голям е също броят на зрелостгниците, които днес са на матура по ангрийски език – 329, но само четирима са избрали за втора памутар италиански език.

Следващите държавни зрелостни изпити по желание ще са на: 26 май – Английски език, Руски език, Немски език, Испански език, Френски език и Италиански език; на 29 май – за Математика; на 30 май – за Физика и астрономия, Химия и опазване на околната среда  и Философски цикъл; на 31 май – География и икономика, История и цивилизация и Биология и здравно образование.

За област Плевен на държавните зрелостни изпити по желание се очаква да се явят 27 зрелостници, като трима от тях са пожелали да държат изпит по два предмета.

Броят на зрелостниците по предмети е: Математика – 5; История и цивилизация – 1; Физика и астрономия – 3; Химия и опазване на околната среда – 1; Биология и здравно образование – 6; Английски език – 11 и Испански език – 3.

Днес се провежда и Национално външно оценяване на учениците от VII клас по математика. На него се очаква да се явят 2027 ученици. В провеждане на външното оценяване са ангажирани 727 квестори в областта.

 

Прочетете също:

Вътрешният министър е провел работни срещи със служители от районни управления в областта

В рамките на работно посещение министърът на вътрешните работи Христо Терзийски посети районните полицейски управления ...