Начало / Общество / Съветниците ще заседават на 30 май

Съветниците ще заседават на 30 май

По предварителен дневен ред от 34 точки ще заседават на 30 май общинските съветници в Плевен. Обичайното провеждане на заседанието на Общински съвет Плевен е в последния четвъртък на всеки месец, но поради пътуването на председателя на ОбС- Мартин Митев, и кмета Георг Спартански до Москва за откриване на изложба там, сесията се измества по-късно.

В началото на заседанието клетва ще положи новият общински съветник проф. Начко Тоцев, който заема мястото на избрания за депутат д-р Калин Поповски. Съветниците ще гласуват и освобождаването на управителя на ДКЦ ІІІ – Плевен – д-р Красимир Трифонов, който получи назначение за зам.-областен управител на Плевен.

Съветниците ще обсъдят и предложение относно изменение на програма за развитие на „Диагностично-консултативен център ІІІ-Плевен” ЕООД, гр. Плевен за  2017 година.

Няколко от точките в предварителния дневен ред са свързани с отпускането на авансово плащане по няколко проекта – проект „Развитие на интегриран градски транспорт- Плевен”, проект  „Основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в ДФСГ „Интелект” – Плевен, проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен”, проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия”.

Внесено от  общинския съветник Цветко Цветков, на предстоящото заседание влиза за гласуване предложение за даване на офис за безвъзмездно право на ползване на Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004”. Офисът се намира  в Административна сграда на ул. „Васил Левски”№ 176.

Основна част от предложенията, включени за разглеждане на предстоящата сесия, са свързани с изработване на подробни устройствени планове на различни обекти на територията на общината.

Одобрение от съветниците ще очаква и схема за разполагане на спортна площадка за фитнес на открито на територията на квартална градинка, разположена на ул. „Христо Ясенов”. Ккто и предложението за отпускане на еднократна парична помощ на Стоянка Иванова Стоенчева.

 

 

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...