Акценти
Начало / Култура / 1 000 детски идеи в ретроспективна изложба на Школата по керамика

1 000 детски идеи в ретроспективна изложба на Школата по керамика

Школата по керамика към Центъра за работа с деца отбелязва 25-години от създаването си с ретроспективна изложба  в художествена галерия „Илия Бешков”. Тя включва изработени от глина човешки фигури и фигури на животни, керамични пана, декоративни и абстрактни пластики, както графични и живописни етюди, декоративни съдове, изработени на грънчарско колело – общо над 1 000 детски идеи, съобщи на пресконференция ръководителката на школата Вяра Савова.

В изложбата ще бъдат представени творби на 350 автори, като някои от експонати са сътворени преди 25 години.

Множество фотографии ще разказват за живота на школата през този четвърт век. Любопитна подробност за посетителите ще са кратките творчески биографии на децата, които са преминали през школата и днес се занимават със съвсем различни неща, но продължават да носят в себе си искрата любов към изкуството, запалена в Школата по керамика. Която днес вече е Школа по керамика, грънчарство и натурно рисуване. Видно място ще бъде отделено и на множеството награди и грамоти, спечелени от възпитаниците на школата през годините. А именно – 139 награди и 8 медала от международни конкурси,  а от национални конкурси спечелените отличия са близо 700.

Юбилейната изложба ще бъде открита на 7 юни от 16.30 часа в ХГ „Илия Бешков”.

Прочетете също:

Златни отличия от световен конкурс в Иран за деца от арт школа „Колорит”

Шестгодишният Алекзандър Янков и десетгодишната Лилия Янкова от плевенската арт школа „Колорит” постигнаха бляскава  победа ...