Начало / Образование / 1 ноември  е специална дата, празник, единствен по рода си

1 ноември  е специална дата, празник, единствен по рода си

С поредица от събития в ОУ“ Валери Петров“ отдадоха почит и уважение към онези наши будители, белязали с просперитет българската култура и образование, просвета и духовност. Днес интерактивен бинарен урок на тема „За будителите в музика, стих и ритъм“ представиха З. Йорданова – учител по музика и Ем. Русанова – учител по физическо възпитание и спорт и класен ръководител на VA клас, с ученици от IIIВ и VА клас. Децата бяха разделени на три отбора под наслова „За всяко добро същество да застане поне още едно“. Във всеки отбор участваха както ученици от трети, така и от пети  клас. Всеки отбор имаше за задача да разпознае зададената му песен, ритъма й, както и да покаже как се танцува. Марина Йорданова и Моника Бетова, ученички от VА клас, рецитираха свои стихове, посветени на България. Урокът приключи с песента на Емил Димитров „Моя страна, моя България“.

Шестокласниците  заедно с група от седми клас посветиха един различен  час на Деня на народните будители. Той премина под мотото „Да съхраним българския дух“. Децата, водещи, бяха подготвили   различни интерактивни игри, а други рецитираха откъси от различни литературни произведения, посветени на будителите. Така в навечерието на празника шестокласниците припомниха за великите личности, които със силата на словото, мисълта и револвера защитават българската култура и история. Седмокласниците се включиха активно в подготвената от по-малките ученици викторина.

Гост на събитията, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители, бе директорът на ОУ „ Валери Петров“ – Ирен Димитрова. Тя сподели радостта си, че младите хора показват, че носят в себе си духа на българщината и им пожела той да продължава да гори в техните сърца.  Нека всеки един от нас – учители и ученици, да носи в себе си преди всичко българското, духовното.

Прочетете също:

Засилен интерес към обученията на Сдружение „МИГ Долна Митрополия – Долни Дъбник“

При засилен интерес преминаха организираните от Сдружение с нестопанска цел „МИГ Долна Митрополия – Долни ...