Акценти
Начало / Общество / Тройно увеличение на нарушенията за неправилно паркиране отчитат от МВР – Плевен

Тройно увеличение на нарушенията за неправилно паркиране отчитат от МВР – Плевен

Близо три пъти са се увеличили нарушенията за неправилно паркиране за последната една година отчитат от ОД на МВР – Плевен.  От началото на годината за неправилно паркиране са глобени 4 014 водачи, съставените актове са 153 и са издадени 3 861 фиша. За 2017 г. глобените за неправилно паркиране водачи са  1 833, съставените актове са 289 акта, а издадените фишове – 1 543 фиша. Тази статистика съобщи на пресконференция днес главен инспектор Ивайло Иванов, началник сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Плевен.

Основен проблем за Плевен и другите големи градове в страната е в пъти по-малкият капацитет на инфраструктурата, което е основна причина за този вид нарушения, коментира главен комисар Иванов.

От началото на годината на територията на областната  дирекция са заловени 67 водачи на превозни средства, които шофират след употреба на упойващи вещества. Заловените зад волана след употреба на алкохол са 177, като 62 от тях са  с над  1.2 промила концентрация на алкохол в кръвта.

Главен комисар Иванов посочи, че в сравнение с миналата година е намалял броят на водачите, заловени след употреба на наркотични вещества. Но статистиката при пияните шофьори е тревожна, тъй като има увеличение на тези случаи.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...