Акценти
Начало / Спорт / „Ривър Плейт“ е новият шампион на Ариана Аматьорска Лига в Плевен

„Ривър Плейт“ е новият шампион на Ариана Аматьорска Лига в Плевен

„Ривър Плейт“ е вторият шампион на Ариана Аматьорска Лига за 2013 година. Отборът завоюва титлата в Плевен след 7 поредни победи. На финала „Ривър Плейт“ победи „Респект“ с 2:0 в динамичен и интересен двубой. Решителният мач протече с леко надмощие на „Ривър Плейт“, които отбелязаха головете на победата през първото полувреме. Те записаха и четири греди на своята сметка и триумфираха заслужено с купата на шампионите. По този начин „Ривър Плейт“ си спечели правото да играе на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2013 през юли. Отборът ще представя Плевен и ще се бори за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу професионалния шампион на България по футбол за сезон 2012/2013.

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков награди отборите, класирали се на първите три места в турнира и връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на „Веселата къща“.

С титлата „Талант на турнира“ се окичи Сергей Стефанов от „Monasite”. Той  привлече вниманието на спортните специалисти на Ариана със своите качества и умения на терена. Сергей Стефанов ще се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона на България за сезон 2012/2013.

Голмайстор стана  Георги Каменов от „Ривър Плейт“ с 5 отбелязани попадения.

За най-добър вратар бе определен Илиян Харалампиев от „Ривър Плейт”.

Наградата за „феърплей” заслужи Благовест Петков от състава на „МИКЕЛЕ“.

95 мача бяха изиграни по време Ариана Аматьорска Лига в Плевен. 95 отбора с 950 аматьори се състезаваха за титлата в града. Непрофесионалните състезатели отбелязаха общо 407 гола в двете фази на турнира.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...