Акценти
Начало / Спорт / В 16 часа започва финалът, който ще определи шампионът на Плевен в Ариана аматьорска лига

В 16 часа започва финалът, който ще определи шампионът на Плевен в Ариана аматьорска лига

„DrujBa HOoLIGANS“ – „Ривърт Плейт“ са първите отбори, които достигнаха до ¼ финала на турнира в Плевен. В 12.20 ч започва четвъртфинала между „Нопебедимите” и „monazite”.

Малкият финал на турнира ще започне в 15:20 ч. днес, когато ще бъдат определени отборите, които ще са на 3-то и 4-то място в надпреварата. Големият финал на Ариана Аматьорска Лига 2013 в Плевен е в 16:00 ч., когато ще стане ясен и тазгодишният шампион на града.

Купата на шампиона ще връчи кметът проф. д-р Димитър Стойков. Класиралите се на първите три  места ще получат медали. Предвидени са и редица индивидуални награди – за голмайстор на турнира, най-добър вратар, феърплей.  Плевен ще излъчи и втория „местен талант” на Ариана Аматьорска Лига 2013. Спортните специалисти ще оценяват най-добрите млади състезатели по критерии като „техника“, „лидерски умения“, „полезно действие“ и др. Най-изявеният играч ще стане талант на турнира и ще се съревновава на гранд финала с останалите таланти, за титлата „национален талант на Ариана Аматьорска Лига 2013“. Талантът за 2013 г. ще изкара пробен период в шампиона на България в А-група за сезон 2012/2013 и ще има уникалния шанс да се бори за възможността да стане професионален футболист.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...