Акценти
Начало / Образование / „Мислене с шест шапки” – провокация за творческо мислене

„Мислене с шест шапки” – провокация за творческо мислене

Нетрадиционна среща по метода „Мислене с шест шапки” проведоха младежи от Левски,  участници в проекта „Знаещите – могат” на сдружение „Център за европейско развитие и квалификация”.

Това е втора работна среща по проекта и нейната цел е да провокира творческо, нестандартно мислене у младите хора, обясни модераторът Наталия Чингова. Тя, с помощта на ръководителя на проекта – Ваня Ваньова, накара младите хора да дадат отговор на различни въпроси от гледна точка на шапката, която носят. С бялата шапка бяха търсещите факти и данни, с червената – критикуващите и изказващи опасения, с жълтата – оптимистите, със зелената – творчески настроените, със синята – анализаторите, с черната – песимистите.

Младите хора искрено се забавляваха по време на работната среща и в същото време много добре разбраха, че от всеки проблем може да се излезе с победа, стига да имаш позитивна и творческа нагласа към него, обобщи Ваня Ваньова.

Това е и целта на проекта – да направи младите хора инициативни и позитивни, което ще им помогне много в бъдещата реализация.

Този проект се реализира с финансовата продкрепа на програма „Младежта в действие” на Европейската комисия, адмнистрирана в България от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. Съдържанието на настоящата статия не отразява позицията на Европейската общност, програма „Младежта в действие” или НЦЕМПИ.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...