Акценти
Начало / Политика / „Движение България на гражданите” активно ще участват в изграждането на общ десен блок

„Движение България на гражданите” активно ще участват в изграждането на общ десен блок

На национално и на местно ниво започнаха разговори за създаване на общ десен блок и единно участие на предстоящи избори. „Движение България на гражданите” ще бъде активен участник в тези разговори за изготвяне на дясна платформа. Това съобщи на пресконференция днес Георг Спартански, председател на сдружение „Движение България на гражданите” в Плевен.

Създаването на такъв обединен десен блок ще даде възможност дясно ориентираните избиратели да получат своето представителство в парламента, както и ще позволи да се върне нормалността в политиката, смятат от „Движение България на гражданите”.

Отворени сме за разговори с различни десни формации, единствено сме категорични, че не виждаме възможност за партньорство с ГЕРБ, заяви Георг Спартански, според когото ГЕРБ нито е дясна, нито е демократична, а още по-малко е партия. Късно е ГЕРБ да декларира десни принципи, при положение че четири години доказва точно обратното”, обясни той.

На пресконференцията Христо Таслаков, общински председател на партия „Движение България на гражданите”  информира, че са внесли сигнал до Общинската избирателна комисия в Плевен и до Централната избирателна комисия във връзка с това, че кметът проф. Димитър Стойков нарушава Закона за местното самоуправление и местната администрация, тъй като след избирането му за кмет „не е прекратил трудовите си договори, сключени с УМБАЛ – Плевен и Медицински университет – Плевен” и продължава задълженията си по тях”. В сигнала се настоява да бъде установено дали е законосъобразно съвместяването на длъжността кмет с други трудови договори и ако се установи нарушение на закона да бъдат приложени разпоредбите на закона и предсрочно да бъдат прекратени правомощията на проф. Димитър Стойков като кмет на Община Плевен.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...