Акценти
Начало / Политика / „България на гражданите” с 500 членове в област Плевен

„България на гражданите” с 500 членове в област Плевен

Официално регистрираната преди месец партия „Движение България на гражданите” вече има 500 регистрирани членовев Плевенска област. Сериозен напредък партията има в Червен бряг, Долна Митрополия, Долни Дъбник. Идеята е до късната есен  партията да бъде структурирана в цялата област, обяви на пресконференция  в Плевен Найден Зеленогорски, член на Националния съвет на партията. Зеленогорски се похвали с голям интерес както към партията, така и към движението „България на гражданите”, което ще продължи да съществува като морален борд и коректив на партията

„Най-характерното е, че много млади хора и студенти имат интерес да членуват при нас. Това е голям потенциал и не случайно ние обръщаме внимание на нишата млади хора, които искаме да привлечем към обществен  живот и към нашия политически проект”, обясни Зеленогорски.

На национално ниво хората на Кунева активно работят по структурирането на партията в цялата страна. През този месец са предвидени срещи във Враца, Монтана, Видин, Добрич, Силистра, Търговище, както в Самоков и Асеновград. При тези посещения Меглена Кунева ще представи опорните екипи и на практика ще започне структурирането на партията и движението в тези общини.

„Нашите амбиции са до края на месец септември да приключим с всички областни центрове и до края на тази година да покрием всички големи общини. За нас всеки избирател е важен и затова продължаваме срещите, докато покрием всички 264 общини в България”, каза Найден Зеленогорски и добави, че ще дадат шанс на всички свои симпатизанти да станат част от усилието за създаването на „един изключително добър  проект”.

На пресконференцията беше уточнено, че след регистрацията на партията движението ще продължи да съществува. В него ще членуват  хора, които не желаят да се обвързват партийно. В него могат да членуват и хора, които членуват в други партии. Целта е да се запази гражданският елемент и да се изпълни смисълът на „България на гражданите” за връщане на  власта на гражданите.

Найден Зеленогорски очерта приоритетите на партията, които са свързани с развитието на икономиката, образованието, здравеопазването. Сега работим по секторните политики и скоро ще представим публично нашите виждания за развитието на секторите, обяви той.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...