Акценти
Начало / Спорт / “Спартак” Плевен загуби от “Банско”

“Спартак” Плевен загуби от “Банско”

“Спартак” Плевен записа на 21 октомври първата си загуба от началото на първенството на “Б” група. “Синьо-белите” отстъпиха с 0:2 при гостуването си на отбора на Банско след голове на Петър Тончев и Калоян Стоянов в 7-та и 68-та минута на мача. Поражението не е фатално и за „Спартак“ борбата продължава, пише spartak-pleven.bg. Оттук нататък, обаче е ясно, че момчетата на Красимир Бислимов нямат право на повече грешки, ако искат да зимуват като есенен лидер и да започнат спокойно пролетта.

След изиграването на всички срещи класирането в челото придоби следния вид:
1. Спартак (Плевен) – 19 т.
2. Спартак (Варна) – 17 т.
3. Нефтохимик – 16 т.
4. Светкавица – 16 т.
5. Чавдар (Етрополе) – 14 т.
6. Раковски – 14 т.

В събота, 27 октомври, на стадион “Плевен” гостува вторият в таблицата “Спартак” (Варна) и привържениците на плевенчани се готвят за истинско дерби. Двата “Спартак”-а са и отборите с най-силни традиции в групата и това подсилва усещането за голям мач дори и на ниво втори ешелон.

Победа за плевенчани ще ги върне на изходните позиции преди първото им поражение, защото ще ги откъсне на 4 точки пред съименниците. Успехът ще е и задължителен от психологическа гледна точка преди второто поредно тежко гостуване – на много сериозния отбор на “Раковски”.

Но за този мач трябва да се мисли след сблъсъка със “соколите” от Варна, в който футболисти и публика трябва да са на много високо ниво, за да се защитят амбициите на клуба.

Снимка: spartak-pleven.bg

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...