Акценти
Начало / Последни новини / Ясни съперниците на ХК Спартак и ХК Левски за купата на България при мъжете

Ясни съперниците на ХК Спартак и ХК Левски за купата на България при мъжете

Плевенският Спартак започва участието си в турнира за купата на България по хандбал за мъже с домакински двубой срещу Етър 64 /Велико Търново/. Едноименният тим на град Левски пък приема Локомотив /Горна Оряховица/.

Това отреди жребия за осминафиналите на надпреварата, изтеглен в габровската зала „Орловец“. Срещите трябва да се изиграят в уикенда 23-24 ноември.

На четвъртфиналите със сигурност ще има отбор от втория ешелон, тъй като плевенчани и търновлии участват в първенството на Б републиканска хандбална група. По трудно се очаква да е на левскарите, защото ще премерят сили с „железничарите“, които играят в елитната А РХГ.

В турнира ще участват 14 тима и 12 от тях започват битката от първи кръг. По волята на жребия, шампиона Локомотив /Варна/, който е носител на купата на България и АСТИ-91 /Хасково/ ще се включат в надпреварата от четвъртфиналите. Чардафон /Габрово/ – Добруджа /Добрич/, Осъм /Ловеч/ – Пирин-64 /Гоце Делчев/, Калиакра /Каварна/ – Спартак /Варна/ и Фрегата /Бургас/ – НСА /София/ са другите съперници на старта в турнира. Според регламента, победителят се определя в една среща.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...