Акценти
Начало / Общество / Ясни са кметските наместници в Ралево  и Ласкар

Ясни са кметските наместници в Ралево  и Ласкар

На общоселски събрания жителите на  Ралево и Ласкар сами определиха кой ще е кметският наместник в селото им. Днес кметът Спартански подписва заповедта за назначаването на Асен Гетов за кметски наместник на Ралево, утре влиза в сила заповедта за назначаване на Валя  Донева за кметски наместник в село Ласкар.

По инициатива на кмета Георг Спартански в седемте села от общината, в които нямат право да избират кмета си, заради малък брой жители, от миналата седмица се провеждат срещи, на които хората да заявят волята си.

„Има доста голям интерес и се надявам да продължи така до края, защото това е важно за хората от населените места, които не могат да избират кметовете си. Аз съм човек, който спазва обещанията си и съм им дал възможност сами да издигат кандидатури, да направят избора си, а аз ще го официализирам съгласно правомощията, дадени ми от закона”, коментира днес Георг Спартански след проведените първи две срещи в Ралево и Ласкар.

В двете селища са били издигнати по две кандидатури. В Ралево едната е оттеглена, тъй като човекът, който се издига не присъства на събранието и не е уведомен. В Ласкар втората кандидатура е оттеглена, тъй като издигнатият няма постоянен адрес в селото.

Останалите кандидати са били масово подкрепени, почти без гласове против и въздържал се. Гласуването е било явно, а не с бюлетини по решение на самите участници в избора.

По предварително обявения график тази вечер ще избират кметския си наместник в село Къртожабене. Във вторник среща ще се проведе в Горталово, в сряда – в Тодорово, в четвъртък – в Къшин, и последната среща ще е в село Тученица в петък.

Прочетете също:

Община Плевен проучва възможността да се ползва непитейна вода за захранване на Каскадата

Ръководството на местната администрация в Плевен възложи проучване на възможността за захранване на Водната каскада ...