Акценти
Начало / Здравеопазване / Японският посланик ще се срещне с ръководството на Медицинския университет в Плевен

Японският посланик ще се срещне с ръководството на Медицинския университет в Плевен

Негово превъзходителство посланикът на Япония в България Масато Ватанабе ще се срещне днес с ръководството на Медицински университет – Плевен. Японският посланик е официален гост на XVI Международна медицинска научна конференция за студенти и млади лекари, която се провежда от 8 до 13 октомври в Плевен. Посланик Масато Ватанабе ще се срещне с японските студенти, които се обучават в Университета в Плевен и ще присъства на лекции на видни представители на медицинската наука и академичната общност, включени в днешната програма на младежкия научен форум.

Лектор днес ще е д-р Кеничиро Хасуми, Токио, Япония, основател на Международна изследователска фондация Хасуми – България и Доктор хонорис кауза на МУ-Плевен. Той ще изнесе академична лекция на тема: “Предварителни изходи от осем случая на пациенти в IV стадий на рак, лекувани с IDC интратуморно инжектиране,комбинирано със стандартна антитуморна терапия”. Д-р Хасуми е пионер в изследването и приложението на терапевтични противоракови ваксини, чрез които се стимулира терапевтичен имунен отговор при онкологични заболявания.

Проф. д-р Дийн Манн, факултет „Медицина“, Университет Мериленд, Балтимор, САЩ, ще представи академична лекция на тема „Имунни отговори, насочени към туморни антигени и антитела при пациенти с напреднали злокачествени заболявания, лекувани според HITV протокол, който съчетава имунотерапия със стандартна лъчетерапия.“

Д-р Галя Атанасова, д.м. от Клиниката по Вътрешни болести към Медицински университет Плевен, ще представи пленарна лекция на тема „ЕКГ методи за скрининг на злокачествените заболявания“.

Д-р Томас Филипич, специалист по лазерна хирургия от Виена, Австрия, ще отговори на въпроса: „Лазерен супер инструмент -какво да очакваме?“

Доц. д-р Емил Гачев, д.м. от катедра Катедра „Клинична фармакология и терапия“, Медицински университет – София, ще се включи с пленарна лекция на тема: „Истински еквивалентни ли са биоеквивалентните лекарства?“.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...