Акценти
Начало / Последни новини / Яна Копчева с втора титла, Доротея Димитрова също шампионка

Яна Копчева с втора титла, Доротея Димитрова също шампионка

С два златни медала за плевенчанки приключи националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст в София. Най-силно представилата се атлетка от нашия град в столицата – Яна Копчева триумфира като шампионка и във втория ден на надпреварата. След победата в мятането на диск, състезателката на плевенския АК Георги Дъков и треньорката Галя Николова взе титлата и в тласкането на гюле. Стори го отново по безапелационен начин, премахвайки интригата още от самото начало. Резултатът й 14,78 метра е с повече от два метра от този на завършилата на второ място Марина Велева от Локомотив /Русе/.

Другият плевенски връх преди финала на първенството записа Доротея Димитрова от Спартак. Възпитаничката на Георги Гетов стана шампионка в скока на височина със 155 см. Същата кота преодоля и Магдалена Гергова от столичния ЦСКА, но го направи от третия си опит, докато Димитрова още от раз. Тук пета завърши съотборничката й Цветелина Герганова. Близо до медалите бяха още Добромир Николов  /АК Плевен 2014/ – 110 м с препятствия, Евгени Борисов /СКЛА Феникс 2004/ – троен скок, Радан Илиев /АК Георги Дъков/ – хвърляне на чук, Симона Радева /АК Плевен 2014/ – 110 м с препятствия и Ванеса Хаджийска /СКЛА Феникс 2004/ – троен скок. Всички те се класираха на четвърто място в дисциплините си.

Общата равносметка на атлетите от Плевен и Червен бряг в шампионата е девет медала – пет златни, по два сребърни и бронзови.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...