Начало / Последни новини / Яна, Венелина и Габриел станаха шампиони на България

Яна, Венелина и Габриел станаха шампиони на България

Поредни шампионски титли за лекоатлетките от АК Георги Дъков /Плевен/. Спечелиха ги възпитаничките на Галя Николова – Яна Копчева и Венелина Петкова. Същото отличие и за Габриел Митов от Спринт /Червен бряг/. Други двама станаха вицешампиони и още толкова са бронзови медалисти. Всичко това се случи по време на националния шампионат за юноши и девойки младша възраст в София.

Яна очаквано разби конкуренцията в мятането на диск. Най-добрия й резултат – 38,25 метра е с 6,25 м. по-добър от този на най-сериозната й съперничка – Габриела Дойчева от Тракия 96 /Пловдив/.

В сектора за хвърляне на копие битката за върха бе между съотборнички. Спечели го Венелина с 33,56 м. Сребърният медал е за Лидия Борисова – 31,20 м. Друг спор между състезатели от Плевенска област се разрази в скока на височина. Победител от него излезе Габриел със 185 см. Вицешампион тук е Добромир Николов от АК Плевен 2014 със 180 см. Със същия резултат Браян Пейчев от плевенския Спартак стана трети. Пети е съотборника му Георги Велчев със 175 см. Бронзов медал и за Симона Радева от АК Плевен 2014 в дългия скок с 5,56 м.

Снимка: bgathletic.com

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...