Акценти
Начало / Култура / Читалището в Бръшляница отпразнува 110 години

Читалището в Бръшляница отпразнува 110 години

110 години празнува читалище „Просвета” в село Бръшляница. По повод годишнината се състоя концерт, в който се изявиха поколения възпитаници на читалището. Самодейци от цяла Плевенска област поздравиха местната духовна хранилница със свои изпълнения.

Кметът на село Бръшляница Цветан Господинов пожела на читалището още дълги години да пази традициите на селото живи и да раздава любов за нови творчески изяви.

Поздравителен адрес по повод празника беше изпратил народният представител Владислав Николов. Адресът беше прочетен от общинския съветник от ГЕРБ – Плевен Христослав Михайлов. Заедно с него бе и общинският съветник Диана Данова от ГЕРБ.

 „Днешният празник далеч надхвърля отбелязването на една определено внушителна годишнина. Уверен съм, че повечето от Вас го усещат като тържество на знанието, на културните традиции и ценности. Хранилище на духовността и просветата, Вашето читалище е изключителна ценност и стимул за творческите търсения на поколения жители на село Бръшляница. Честит прзник!“, се казваше в поздравителния адрес.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...