Акценти
Начало / Образование / Юридически отделиха Малката езикова в самостоятелно училище – ОУ „Валери Петров“

Юридически отделиха Малката езикова в самостоятелно училище – ОУ „Валери Петров“

От днес в Плевен има ново основно училище и то ще носи името на големия български поет, преводач Валери Петров. С това решение на общинските съветници юридически беше отделена така наречената Малка езикова гимназия от ПГПЧЕ – Плевен. В новото ОУ „Валери Петров” ще бъдат отделени учениците от 1 до 7 клас, като официалният административен адрес на училището ще е досегашният  – ул. „Александър Стамболийски” 22. Новооткритото училище ще ползва безвъзмездно както досега третия етаж на ОУ „Йордан Йовков”. Там ще бъдат  учениците от 1 до 5 клас, а децата от 6 и 7 клас – в сградата на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици

С ръкопляскания беше посрещнато както решението на общинските съветници, така и обявяването на името на новото училище от директора на Езиковата гимназия Юрий Тодоров.

Решението беше прието единодушно, като само един съветник гласува с „въздържал се“.

В момента в ПГПЧЕ – Плевен се обучават 537 ученици от 1 до 7 клас, както следва – 71 в първи клас, 71 във втори, 93 в трети клас, четвърти клас – 70 деца, пети клас – 77, шести клас – 81 деца, седми клас – 74.

Предстои кметът на Плевен да внесе писмено предложение до Министерството на образованието за откриване на ОУ „Валери Петров” в Плевен.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...