Акценти
Начало / Последни новини / Юноша на СКБ Изобор е вицешампион на България при мъжете

Юноша на СКБ Изобор е вицешампион на България при мъжете

Пореден връх за юношата на плевенския СКБ Изобор – Иво Илиев. Възпитаникът на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки стана вицешампион на България за мъже по борба класически стил. Стори го в Ловеч, където се проведе държавното лично-отборно първенство. Иво, който за първа година е юноша надви трима съперници до финала в категорията до 60 кг. Той започна отлично битката за златния медал, повеждайки с 4:0 на лидера Августин Спасов. Във втората част обаче съдиите незаслужено присъдиха точка срещу Илиев и победата взе борецът от Кюстендил с 6:4. Шампионатът в Ловеч бе поредната силна изява на плевенския състезател. В началото на тази година той премина от кадетите при юношите. Веднага стана шампион на България. После дебютира при мъжете в изключително силния международен турнир „Дан Колов – Никола Петров“, където завоюва бронзов медал.

В Ловеч общо 132 състезатели от 23 клуба излязоха на тепиха при класиците. Сред тях бяха по четирима представители на СКБ Изобор и Класик /Белене/.

Плевенският клуб взе и бронзов медал. Завоюва го девойката Христина Йотковска при жените. В категорията до 68 кг тя победи Живка Иванова от Ямбол, но преди това загуби от Виктория Бобева от Юнак-Локомотив /Русе/ и Сийка Иванова от столичния Левски.

„Иво бе откритието на първенството. Това е общото мнение на всички специалисти, които му предричат успешно бъдеще. Реално той беше най-добрият в категорията си. Доволен съм от представянето му. На финала свърши по-трудната работа. Все пак още не е навършил 18 години. Христина е за първа година при девойките и в Ловеч дебютира при жените. Цветослав Симеонов е юноша, но сега се бори до 55 кг, което е с 5 кг над неговата категория. Юноши са и Велислав Цветанов /67 кг/, Георги Георгиев /72 кг/ и Валентин Йоцов /72 кг/. Последните двама още нямат ниво да се конкурират с мъжете“, коментира Петър Антов.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...