Акценти
Начало / Култура / Камджалов изтръгна цялата мощ на Плевенска филхармония

Камджалов изтръгна цялата мощ на Плевенска филхармония

За пореден път Маестро Йордан Камджалов преобрази до неузнаваемост оркестъра на Плевенската филхармония, изтръгвайки от него цялата му мощ в изпълнението на Симфония №4 на Чайковски. Дълго не стихваха аплодисментите снощи в препълнената зала „Емил Димитров” на читалище „Съгласие”, след като Маестро Камджалов издигна оркестър и публика сякаш  в друго измерение.

Концертът започна с изпълнение на младия китарист Георги Димитров, който е лауреат на фондация „Йордан Камджалов”. Той изпълни Концерт за китара и струнен оркестър от Ф. Карули. Играейки, флиртувайки с китарата, под пръстите му инструментът завибрира в най-нежни звуци.

След него виртуозният флейтист Бюлент Евджил с лекота поведе публиката в музикалния си разказ – цветен, игрив. Възпитаникът на един от най-великите флейтисти на нашето време – Джеймс Галуей, представи „Швейцарски пастир“ от П. Морлаки и „Венециански карнавал“ от Г. Бричалди. Дълго публиката аплодира изпълненията му от най-висока професионална класа.

Концерт, който насища с емоции за цяла година напред, бяха коментарите след като затихнаха звуците от сцената.

Със същата програма Плевенска филхармония, под диригентството на Йордан Камджалов, ще се представи в зала „България” на 18 юни в рамките на Софийски музикални седмици.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...