Акценти
Начало / Общество / Юни 2014 г. – Плевен все още има проблем с движението на каруци в града

Юни 2014 г. – Плевен все още има проблем с движението на каруци в града

На редовното си заседание утре, 26 юни, Общинският съвет ще гледа предложение за забрана накаруца на пътя движение на каруци на цялата територията на град Плевен. Вносител на предложението е председателят на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност – Красимир Атанасов. Причините за исканата промяна в Наредба 3, която регламентира обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на община Плевен е, че сега действащите ограничения не се спазват и няма санкционирани каруцари, които са нарушили Наредбата. Предвидената глоба за навлизане на каруци в градската зона е 30 лв.

Вносителят на предложението е изискал справка от ОД на МВР – Плевен, според която от началото на годината досега на територията на Плевен са станали пет автопроизшествия по вина на превозни средства с животинска тяга и са констатирани 56 кражби на държавно, общинско и частно имущество, извършени с каруци.  Красимир Атанасов посочва още, е „с въпросните превозни средства се осъществяват административни нарушения на Закона за управление на отпадъците,  Наредба 2 за опазване на околната среда и Наредба 27 за разделно събиране на отпадъците”, визирайки редовният обход на съдовете за смет и за разделно събиране на отпадъците от мургави каруцари.

Този ограничителен подход е както подходяща и необходима, така и обективно оправдана мярка за осигуряване на безопасност на движението за всички водачи и пътници в един европейски град, обобщава вносителят на предложението.

Ако съветниците приемат предложението за промяна в Наредба 3, забраната за движение на каруци ще е валидна вече за строителните граници на град Плевен, а глобата за нарушителите се променя от 30 лв. на 100 лв. Наредбата ще влезе в сила 7 дни след публикуването й във местен вестник.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...