Акценти
Начало / Спорт / Ювентус /Малчика/ загуби домакинския си мач срещу Академик

Ювентус /Малчика/ загуби домакинския си мач срещу Академик

thumbnails1951_Juvetus_Malchika1
Снимка: Плевенспорт

Много яко съдийско рамо получи отборът на Академик (Свищов) при визитата му в Малчика на Ювентус. Новаците в групата играха сравнително добре срещу по-именития си съперник, но в крайна сметка загубиха с 0:3 в срещата, която беше от деветия кръг на Северозападната „В“ група, пише спортният сайт plevensport.eu. Решителният момент в мача беше в 52-ата минута, когато при резултат 1:0 за гостите главният рефер Даниел Цолов отмени абсолютно чист гол за Ювентус заради засада. В този момент от двубоя Константин Генков напредна по десния фланг и центрира в наказателното поле. Там топката се удари в бедрото на играча на Академик Иван Ганев, след което попадна в Йонко Коев, който без забавяне я прати в мрежата. Всички бяха съгласни с попадението, дори футболистите на Академик, но страничния съдия беше развял флага и голът беше отменен. Срещата започна двуостро, като в първите пет минути двата отбора пропуснаха по едно положение. Първия гол за гостите падна в 20-ата минута, когато след изпълнение на фаул Цветомир Генов с глава вкара неспасяем гол за 0:1.

След почивката домакините се втурнаха да изравняват, но Панков и Дюлгеров пропуснаха две изгодни положения, след което последва ситуацията с отменения гол. В 54-ата минута футболистите на Ювентус стигнаха до най-добрата си възможност в мача. Тони Панков центрира от крилото, но ударът на Ивайло Дюлгеров с глава нацели напречната греда. Последваха минути за гостите, които се възползваха от своето преимущество, като го материализираха на два пъти. До края домакините имаха възможност да отбележат почетно попадение, но Валентин Антонов на два пъти и Тони Панков не успяха да реализират. Малко преди последния съдийски сигнал Николай Петров от Ювентус пък беше отстранен за втори жълт картон за игра с ръка.

След поражението тимът от Малчика се намира на десето място във временното класиране с актив от 10 точки. Следващият мач на „черно-белите“ ще бъде доста тежък. На 19 октомври (неделя) от 16.00 часа в Трявна Ювентус ще срещне  един от лидерите  – Етър (Велико Търново).

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...