Начало / Общество / Юбилей отпразнува пенсионерският клуб в град Левски

Юбилей отпразнува пенсионерският клуб в град Левски

30 години от началото на организирания живот на хората от третата възраст в град Левски беше отпразнуван  в Международния ден на възрастните хора.

„В пенсионерския клуб всички се чувстват като едно голямо семейство, което организира и разнообразява живота си, за да прогони самотата на голяма част от пенсионерите …Ние заслужаваме този празник , защото дадохме всичко от себе си и със своите професии преобразявахме нашия свят…”, каза при откриването на празника   Тотка Личева, учител по професия.

Тя проследи  развитието на клуба през годините и приноса на председателите на клуба, общината и  приятелите за  активния, разнообразен и  съзидателен живот през годините . Хумористичните  сценки за живота на пенсионера в България днес и песните на групите „Здравец” и „Нежни мечти” бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

Пенсионерският клуб в Левски днес има приятели в цяла България. Заслугата за това е на Председателя на клуба Димка Първанова.Тя  честити празника на всички и благодари на кмета на общината Любка Александрова за помощта и подкрепата през годините .

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави всички от сърце, споделяйки, че е респектирана от дейността на клуба. Тя поздрави мъдрите хора, които  чувстваме като опора и благодари за вярната посока, която ни дават.

 По покана на кмета на общината специален гост за празника беше талантливият  български композитор Андрей Дреников. Той подари за празника на пенсионерите в Левски концерт от свои песни и  дискове със записи.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...