Акценти
Начало / Икономика / Проекти от Плевен и Ясен спечелиха финансиране от инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Проекти от Плевен и Ясен спечелиха финансиране от инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“

Три проекта от община Плевен са сред общо 31 проекта от цялата страна, които  ще получат финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Одобрените проекти ще получат грант в размер до 10 000 лв., който да използват за реализирането на своите идеи.

Одобрените от община Плевен проекти са: „Безопасна среда за децата в Ясен” на Народно читалище „Просвета-1923“ – село Ясен, който предвижда изграждане на детска площадка и кът за отдих на централно място в селото; „Училище за толерантност” на Сдружение БАЛИЗ – Плевен, насочен към промяна в нагласите и отношението към децата с увреждания чрез организирането на обучителни модули и съвместни инициативи между ученици и техни връстници с увреждания; „Историята на Плевен оживява” на Фондация „Съвременна плевенска медия” за популяризиране на бележитите събития и имена на видните родове от историята на Плевен и представянето им по атрактивен начин пред младите хора.

Инициативата има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна в следните 4 области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот. Общо 425 проекта от цялата страна са кандидатствали по програмата. Те са преминали през няколко етапа на оценяване – оценка по административен критерий, оценка от експертно жури и оценка от служителите на Лидл България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...