Акценти
Начало / Икономика / Ще има ли нов бюджет Община Плевен?

Ще има ли нов бюджет Община Плевен?

През миналата седмица – 3-7 февруари 2020 г., постоянните комисии към Общински съвет – Плевен обсъждаха проекта за Бюджет 2020 на Община Плевен. Само две от общо 10 постоянни комисии са подкрепили проекта за новия бюджет. Това бе поводът вчера кметът Георг Спартански на оперативното заседание на шефове на отдели в Общината да призове да не се правят планове, свързани с бъдещи плащания, докато няма яснота ще бъде ли приет новият общински бюджет. Заседанието на Общинския съвет, на което ще се обсъжда Бюджет 2020 на Общината, е насрочено за този четвъртък, 13 февруари.

„Не правете договори „на зелено”, защото не се знае ще има ли бюджет и какъв ще е той. Така че не се обвързвайте финансово, имайте го в идеен аспект и изчакайте”, посъветва Спартански.

Той поясни, че ако не бъде приет предложеният проект за Бюджет 2020, общинската администрация ще разполага месечно  с 1/12 от миналогодишния. Като задължително се осигуряват средства за делегираните държавни дейности и това, което е безусловно задължение на Общината по линията на местните приходи. Всичко останало – спорт, култура, младежки дейности, туризъм, инвестиционни разходи, е лукс, подчерта Спартански и допълни, че всеки един, от когото зависи приемането на новия общински бюджет, трябва да е наясно какво прави. „Защото не го прави напук на кмета, а на общината и на нейните граждани”, категоричен беше Георг Спартански.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...