Акценти
Начало / Последни новини / СКО Север награди най-добрите си състезатели

СКО Север награди най-добрите си състезатели

Плевенският клуб по ориентиране Север определи най-добрите си десет състезатели /до 18 г./ за 2019 година и ги награди на традиционното си тържество. На първо място е Здравко Колев, който се състезава при юношите до 16 години. Връстникът му Калоян Иванов е на второ място в „десетката“. Очаквано класиране за двамата. Силното им представяне през последните години нямаше как да бъде подминато от треньорите на националния отбор. През юни 2019 г., Колев участва в европейското първенство за юноши в Беларус, където се класира във втората половина на завършилите състезатели.

Иванов пък участва в Балканиадата в Молдова, записвайки 2-о място в щафетата, 6-о в спринта, 10-о на средната дистанция и 15-о в дългата.

На трето място в „десетката“ на плевенския клуб е Катерина Минкова, която се състезава при девойките до 16 г.

Сред най-добрите ориентировачи на СКО Север за миналата година са още Никола Иванов /М18/, Вилиана Гургурова /Ж16/, Цветелин Велков /М18/, Цветелина Цветанова /Ж18/, Деница Иванова /Ж14/, Елена Здравкова /Ж12/ и Симеон Митев /М12/. За първи път бе връчен приз „Перспективен млад състезател“. Получи го Милен Иванов /М12/.

СКО Север е на шесто място в класирането по спечелени точки от състезания през 2019 година. Равносметката е на Българската федерация по ориентиране /БФО/ и тя обхваща над 40 родни клуба, които членуват в нея.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...