Начало / Общество / Ще има ли бежанци в нашата община?

Ще има ли бежанци в нашата община?

Община Плевен
Осем кметове, между които и на община Плевен -проф. Димитър Стойков, бяха на среща с министър-председателя Пламен Орешарски и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.
Причината за срещата – ситуацията с бежанците.
След срещата министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. каза, че се „готвим за най-тежките варианти“. „Има варианти, които са по-оптимистични, и ще успеем да овладеем напълно ситуацията в сравнително нормален темп, ако не се увеличи съществено потокът от чужденци на наша територия”, добави вицепремиерът, цитиран от агенция „Фокус“.
„Благодарен съм на кметовете за добрия диалог и направените предложения. Много от тях са разумни и ние ги приемаме, както и приемам това, което беше отправено като препоръка – за по-активен директен диалог с кметовете. Оттук нататък това ще бъде направено. Запознахме ги с рисковете, които произтичат от навлизането на големи групи хора от района на Близкия Изток на наша територия, и с мерките, които сме възприели за неутрализиране и минимизиране на рисковете от тези заплахи”, заяви Цветлин Йовчев.По думите му – разширяването на местата на настаняване на бежанци ще се извършва единствено в случаите, в които се изчерпват вече тези места, които има възможност да бъдат разкрити. „Ще приоритизираме местата, в зависимост от изразените опасения, мнения и коментари на кметовете. Най-вече ще вземем предвид обективните обстоятелства, които могат да повлияят на аспектите на сигурността”, добави Йовчев.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...