Начало / Общество / Ще има засилено полицейско присъствие за баловете в Плевен

Ще има засилено полицейско присъствие за баловете в Плевен

абитуриенти

Плевенската полиция е предприела мерки за обезпечаване на сигурността, обществения ред и безопасността на движението по време на предстоящите абитуриентски балове. За това информират от пресцентъра на ОДМВР – Плевен.
Във връзка с предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май, служителите от отдел „Охранителна полиция” приоритетно ще следят за реда в районите на училищата, където ще се събират повече абитуриенти с автомобили, маршрутите на придвижването им и местата на баловете и тържествените чествания. Вече се провеждат срещи с училищните ръководства и органите на местно самоуправление за съвместни действия по време на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май.
Проверяват се увеселителни заведения – ресторанти, дискотеки, клубове, като специално внимание се обръща на пропускателния режим и недопускането на въоръжени, хора в нетрезво състояние или употребили наркотични вещества. Служители от РДПБЗН – Плевен ще установяват състоянието на пожарната и аварийна безопасност, на електрическите и вентилационни инсталации, както и на системите за известяване при пожар и за гасене. Специално внимание се обръща на завишаването на контрола при пренасянето, законната употреба и съхранението на взривни вещества, боеприпаси и пиротехнически средства.
Предприети са мерки при организацията за безопасно и сигурно движение по пътищата, осъществяването на пътния контрол с цел недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите. Ще се осъществява и превантивен контрол на рисковите маршрути, по които се очаква интензивно движение на празнуващите и техните близки, включително и след приключване на баловете в нощните часове.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...