Акценти
Начало / Общество / Маратон на четенето ще се проведе в Плевен

Маратон на четенето ще се проведе в Плевен

книга

Маратон на четенето под надслов „Плевен чете“ ще се проведе на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. От 10 часа в Градската градина младежката структура на ПП ГЕРБ – Плевен организира редица мероприятия по повод празника. В рамките на деня организаторите обещават да има много интересни игри, съпроводени с четене на открито, както и много подаръци.

Идеята е да се създаде еднодневна библиотека на открито, която ще бъде разположена в началото Градската градина. Жителите на Плевен ще могат да дарят своя книга и да вземат друга от щанда по желание. Ще имат възможност да вземат книга по избор, да прочетат на чист въздух и след това да я върнат. За целия ден са предвидени много игри и забавления за малки и големи, като например за 1 мин. ще трябва да наредят разбъркани абзаци от известни български стихотворения в правилния ред. Най-добрите ще получат подаръци.
В края на деня ще бъде изтеглен късметлия от лотарията, която е събирала имената на всички участници през деня. На победителя ще бъде даден ваучер за закупуване на книга от плевенска книжарница. Събраните книги ще бъдат дарени на плевенска библиотека.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...