Акценти
Начало / Общество / Ще дискутират Общинския план за развитие на Долна Митрополия

Ще дискутират Общинския план за развитие на Долна Митрополия

dolna

Дискусионен форум във връзка с изпълнението на проект “Подобряване на процеса на разработване и прилагане на общински политики в община Долна Митрополия” ще се проведе днес, 15 януари, информират от пресцентъра на Общината. На форума ще бъдат обсъдени резултатите от проведено анкетно проучване относно разработването на Общински план за развитие 2014 – 2020 година.

Срещата се организира от Община Долна Митрополия в качеството й на бенефициент по проекта и ще започне в 11:30 ч. в Салона на Община Долна Митрополия, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 32.

Резултатите от анкетното проучване са обработени от фирма „Географика ООД“, с които след проведена публична покана по глава Осма а“ от ЗОП за избор на изпълнител за  обществена поръчка, беше подписан договор за “Разработване на Общински план за развитие на община Долна Митрополия за периода 2014-2020 год.“–  Дейност 3 по проекта.

Проектът се финансира от ОП ”Административен капацитет”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд. Предоставената от Управляващия орган безвъзмездна финансова помощ е в размер на 75 867,44 (лева) и представлява 100% от общите допустими разходи, а срокът за изпълнение  на дейностите по проекта е 9 месеца и се очаква да приключи на 04 август 2014 година.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...