Акценти
Начало / Общество / Избират социален работник към екип по приемна грижа в Никопол

Избират социален работник към екип по приемна грижа в Никопол

ni1

Социален работник към екип по приемна грижа ще изберат в Община Никопол, информират от пресцентъра на Общината. Подборът е във връзка с проект „И аз имам семейство” по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Приеми ме”. Общината е партньор по проекта, а Агенцията за социално подпомагане е конкретен бенефициент.

Подборът за обявеното място ще се извърши по документи. Сред основните изисквания за кандидатите са да познават и прилага нормативната уредба в сферата на закрила на детето, включително услугата “Приемна грижа”. Социалният работник ще участва в разработването на план за ползване на услугата “Приемна грижа”, ще консултира приемните родители в зависимост от техните потребности, ще предоставя подкрепящи услуги – обучения на кандидати за приемни родители, супервизия, семейна конференция и групи за само помощ и др.

За длъжността е необходимо завършено висше образование – образователна степен бакалавър в сферата на хуманитарните дейности. Професионален опит не е задължителене, но е добре кандидатите да имат опит в сферата на хуманитарните дейности, социална работа, психология, терапия и /или услуги и мотивация за работа с деца и семейства са предимство. Опитът при изпълнение на проекти е предимство.

Длъжността се заема чрез сключване на трудов договор по чл. 68, ал. 1, т.3 от Кодекса на труда (за заместване на работник или служител, който отсъствува от работа). Възнаграждението се осигурява по проект ”И аз имам семейство” съфинансиран със средства от Европейски социален фонд. Минималната основна месечна работна заплата е в размер на 500,00 лв.

Документи се приемат в Община Никопол, Центъра за услуги и информация на граждани, ет. 1 за проект ”И аз имам семейство” в срок до 17 часа на 24 януари 2014 г. включително.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...