Акценти
Начало / Крими / Шофьор загина на място при катастрофа, пешеходка почина при друг инцидент

Шофьор загина на място при катастрофа, пешеходка почина при друг инцидент

46-годишен мъж от Свищов е загинал на място при причинена от него катастрофа. Произшествието е станало на 12 септември около 14.35 часа на пътя гр. Бяла – гр.Ботевград, до местността “Черен паметник”. Мъжът е шофирал лек автомобил “Опел”, когато по неизяснени към момента причини при движение в посока Русе е навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в насрещно движещ се влекач “Скания” с прикачено полуремарке. В следствие на настъпилото ПТП водачът на лекия автомобил, който има 28 години стаж зад волана, е починал на място.

Шофьорът на товарния автомобил е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и пробата е отрицателна.

За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Окръжна прокуратура Плевен.

Също на 12 септемви в 10.30 часа в дежурната част при РУП Долна Митрополия е получен сигнал от тел.112 за пътно произшествие с пострадало лице в с. Комарево. На място са изпратени екип на Центъра за спешна медицинска помощ Долна Митрополия и полицейски служители.

Установено е, че в с.Комарево товарен “Мерцедес”, управляван от 41-годишен мъж, е блъснал пред частен дом 79-годишна пешеходка, която пресичала пътното платно. Медиците са оказали първа помощ на жената на място, после тя е транспортирана до Спешна помощ в Плевен, където в 12.01 часа възрастната жена е починала.

Водачът на товарния автомобил е изпробван за алкохол, уредът е отчел отрицателен резултат.

И по този случай е уведомен дежурен прокурор в Окръжна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...