Акценти
Начало / Крими / Шофьор е в болница след катастрофа

Шофьор е в болница след катастрофа

55-годишен шофьор е настанен в болница след като е пострадал при катастрофа, съобщават от полицията.

На 7 октомври около 14.00 часа на третокласен път между селата Горни Дъбник и Крушовица, водачът на “Ситроен” – 56-годишен от София, навлиза частично в лентата за насрещно движение и блъска странично в лявата част “Ваз”, управляван от 55-годишен от село Кърчовски, обл. Кърджали. Виновният за произшествието водач се е движел с несъобразена скорост. От настъпилото ПТП са нанесени материални щети по двата автомобила.

Шофьорът на “Ваз”-а е настанен в очна клиника при Втора клинична база на Университетската болница с порезна рана на роговицата на лявото око за операция, без опасност за живота.

Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство и пробите са отрицателни. Шофьорският стаж на софиянеца е 33 години, а на другия мъж – 25 години.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343 във връзка с чл. 342 ал.1 б.б от НК. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...