Акценти
Начало / Спорт / Спартак би Видима и затвърди първото си място

Спартак би Видима и затвърди първото си място

Пред 3 000 зрители на стадион “Плевен” Спартак записа пета поредна победа и общо шеста за изминалите седем кръга от първенството на “Б” група, съобщава spartak-pleven.bg . Победата е срещу “Видима-Раковски” (Севлиево), а крайното 2:1 се оформи след два гола на младежкия национал на “синьо-белите” Янислав Иванов в 15-та и 58-та минута. Севлиевци реализираха от дузпа в самия край на мача.

След поредните три точки в актива на “Спартак”, плевенчани се задържаха на първа позиция във временното класиране с 19 точки. Втори с 16 точки излезе отборът на “Светкавица”, който победи в дербито на кръга “Спартак” (Варна) с 2:0 като по този начин нанесе първа загуба на “соколите”. По този начин те останаха на трето място със спечелените до момента 14 точки. В друг интересен мач “Нефтохимик” стигна до 1:1 в Раковски, но те му стигнаха за заемането едва на петата позиция в таблицата на цели 6 точки зад плевенския “Спартак”.

След изиграването на мачовете от VІІ кръг идва и паузата в първенството, през която “Спартак” ще изиграе своя мач от турнира за Купата на България като гост на “Места” (Хаджидимово). Третодивизионният “Места” от малкия общински център, намиращ се близо до Гоце Делчев, се състезава в Югозападна “В” група и в момента e в средата на класирането. Победителят от двойката ще се определи в един мач, който ще се играе в Хаджидимово на 13-ти октомври (събота) от 15.00 часа.

снимка: Тони Вашков, “Спартак 1919”

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...