Акценти
Начало / Култура / Школата по балет при НЧ „Съгласие” ще се представи на международен фестивал

Школата по балет при НЧ „Съгласие” ще се представи на международен фестивал

12 танцьори от балетната школа при читалище „Съгласие 1869” заедно с художествения си ръководител Маня Николова ще участват в Международния фестивал на изкуствата „Морско конче”. Пред журито и публиката в курорта Обзор плевенчани ще покажат финалния танц от последната постановка – „Приказна галерия”, в който са съчетани класически балет, брейк и попинг, както и танца на трите балерини.

Участниците се състезават в пет възрастови групи в различни раздели: танцово, вокално, инструментално, театрално, цирково и естрадно-спортно изкуства, художествено творчество. В категорията, в която ще се изявят участниците на читалище „Съгласие”, журито ще оценява сценичност, пластика, костюм, реквизит, култура на изпълнението, композиция, подбор и съответствие на музикалния и хореографския материал, художествено оформление.

Фестивалната програма, която започва на 30 юни и приключва на 5 юли, включва още и концерти, изложби, творчески срещи, кръгли маси, творчески работилници. В свободното време пък организаторите предлагат развлекателни програми. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на тържествена церемония. Във всяка възрастова група, във всяка номинация ще бъдат присъдени звания с връчване на приза „Морско конче” и съответстващите дипломи: „Гран При”, Лауреат І, ІІ, ІІІ степен, Дипломант І, ІІ, ІІІ степен. Организаторите, журито и спонсорите ще връчат и специални награди на участниците и техните наставници.

Международният фестивал на изкуствата „Морско конче” се провежда под патронажа на Община Несебър и Кметство Обзор, с подкрепата на Министерство на културата.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...