Акценти
Начало / Общество / Шефът на полицията обеща хората в Мечка да се чувстват по-сигурни

Шефът на полицията обеща хората в Мечка да се чувстват по-сигурни

Обществена дискусия по проблемите на сигурността с представители от полицията и кметската управа се проведе вчера в село Мечка. Пред събралите се в местното читалище на селото хора директорът на Областната дирекция на МВР Плевен комисар Мирослав Николов заяви, че органите на реда ще направят така, че населението да се чувства по-сигурно, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

Най-честите престъпления в селото традиционно са кражбите на медни и метални предмети от домовете и кражбите на селскостопанска продукция. На срещата местните поставиха като най-сериозни проблемите с домовите кражби и посегателствата на домашни животни. Комисар Николов оповести ефективността на поставените 12 камери за видео-наблюдение, както и назначаването на разследващ полицай и експерт. Усилия са насочени и към повишаване на ефективността и подобряване на модела на разследване с цел постигане на бързина и високо качество на досъдебното производство. Шефът на полицията обясни, че в селото са назначени двама полицейски инспектори, обезпечени с полицейски патрулиращ автомобил за денонощен обход на района. „Не всички проблеми в селата могат да бъдат решени от полицията, защото полицаите имат ясно очертани правомощия, но ръководството на МВР в Плевен ще направи всичко необходимо, за да респектира нарушителите, да възстанови спокойствието на хората и да ограничи комуналната престъпност”, заяви комисар Николов.

По думите на служителите на реда, е повишен контролът при осъществяване на патрулно-постовата дейност и планиране на съвместни действия с кметските управи и частни охранители по опазване на имотите на хората и селскостопанската им продукция. Апелът към хората е пострадалите от престъпни посегателства да съобщават в полицията за станалото, по този начин ще съдействат за по-бързото разкриване на престъплението и задържането на извършителите.
Комисар Мирослав Николов обеща работните срещи по сигурността на малките населени места да продължат. В село Мечка са планирани ежеседмични обществени форуми с участието на населението, полицаи и представители на ръководството на ОД на МВР Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...