Акценти
Начало / Общество / Официалният спонсор на „Спартак” е руският гражданин Арсен Арменяк /обновена/

Официалният спонсор на „Спартак” е руският гражданин Арсен Арменяк /обновена/

Пазеният дълго в тайна нов собственик на ФК „Спартак” вече наистина е известен – това е руският гражданин Арсен Арменяк, стана ясно на пресконференция днес, която даде новото ръководство на футболния клуб.

Най-рано през следващата седмица 41-годишният Арсен Арменяк ще дойде в Плевен, тъй като в момента е в Италия и ще трябва да се върне в Русия, за да получи българска виза, беше обяснено на пресконференцията.

Новият собственик на „Спартак” – Плевен промотира състезатели в различни видове спорт, като най-широка е промоутърската му дейност в ММА. Интересът му към плевенския клуб е тръгнал от негови приятели, които имат бизнес в Плевен. След сериозно проучване на клуба и изпълнение на всичките му условия, Арсен Арменяк се е съгласил да стане спонсор на клуба, обясни българският му адвокат Димитър Димитров. По думите му новият собственик поема отбора с изчистени задължения към 1 януари 2013 г.

Кирил Тодоров, чието име вчера се завъртя като собственик на отбора, всъщност е председател на борда на директорите и на неговата фирма „Спорт Инвестмънт Интернешънъл” ЕООД бяха прехвърлени акциите на отбора от досегашните собственици Иван Динов и Даниел Митов. Изпълнителен директор на футболния клуб е Хари Казаков.

Кирил Тодоров заяви, че неговата работата ще е свързана единствено с подсигуряването на  бюджета за клуба до края на този полусезон. Той гарантира, че нужните средства вече са осигурени, което означава, че клубът ще получава около 60 000 лв. месечно.

Нашето желание е „Спартак” – Плевен да бъде стабилен клуб с ясни финанси и бюджет, и то за години напред, а не само за един сезон, заяви Тодоров.

„Ние разбираме, че целта „А” група е вече трудно достижима и това беше добре обяснено на новия собственик. С Управителния съвет взехме решение да стабилизираме отбора, да създадем нужното спокойствие на футболистите и ще играем мач за мач, като в никакъв случай няма да се откажем от високите си цели. Но сме реалисти”, допълни Тодоров и се обърна с апел към феновете на клуба за повече търпение.

По идея на новия собственик към клуба ще бъде създаден Обществен съвет, в който вече е заявил участие Даниел Митов. В Обществения съвет ще бъдат поканени членове на фенклуба на „Спартак”. Искаме да изчистим името на „Спартак”, всичко около отбора да е прозрачно и да се знае, че това е един спокоен клуб, който гони ясни и конкретни задачи, подчертаха от новото ръководство.

На пресконференцията стана ясно, че оставката на старши-треньора Красимир Бислимов е приета и вече се водят разговори за нов  старши-треньор, като подходящ човек се търси не само тук в Плевен. Ако до края на седмицата отборът няма новоизбран треньор, в неделя на терена момчетата ще бъдат изведени от Хари Казаков, който ще отговаря за спортно-техническата част на клуба.

Казаков заяви, че в момента отборът разполага с 21 играчи, на които ще продължат да разчитат в оставащите мачове до края на първенството. Ще се търси само нов, трети вратар. Възможно е това да е Ивайло Крушовски, юноша на ЦСКА.

Специално внимание ще бъде обърнато на детско-юношеската школа на ФК „Спартак”, а също и на базата на клуба. Когато новият собственик дойде в Плевен ще има среща с общинското ръководство именно за клубната база, поясни Казаков.

Но сега за нас най-важното е отборът да излезе от психологическата криза и да създадем условия за спокойна подготовка на момчетата и да върнем хъса им за победа, подчертаха от новото ръководство.

На снимката: Хари Казаков, Димитър Димитров и Кирил Тодоров /от ляво-надясно/

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...