Начало / Икономика / Шест търговци от Плевен с разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение

Шест търговци от Плевен с разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение

1400 дружества в страната са получили от Национална агенция за приходите разрешения за неотложни плащания в периода на извънредното положение, 6 от които са плевенски . Чрез този механизъм на фирми, които са затруднени да обслужват задълженията си към бюджета и имат наложен от НАП запор на банкови сметки, се разрешава с част от постъпленията по тях да извършват неотложни плащания като заплати на персонала, плащания към доставчици и други подобни, а друга част отиват за погасяване на данъци и осигурителни вноски.

От 21 май се възобновяват спрените по време на извънредното положение изпълнителни производства по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, включително провеждането на публични търгове, както и образуването на нови изпълнителни дела, напомнят от приходната агенция.

 „В периода на извънредното положение публичните изпълнители работиха гъвкаво и с пълно разбиране за сложната икономическа ситуация, в която се намира бизнесът. Правим всичко възможно и в момента действаме партньорски, като виждаме добросъвестно поведение при преобладаващата част от търговците в страната“, каза директорът на „Събиране“ в НАП Боряна Жилова.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...