Акценти
Начало / Последни новини / Шест медала за СКБ Изобор от международен турнир във Враца

Шест медала за СКБ Изобор от международен турнир във Враца

Два златни, сребърен и три бронзови медала завоюваха възпитаниците на треньорите Петър Антов, Момчил Сирашки и Цоло Божилски в плевенския СКБ Изобор. Спечелиха ги във Враца, където ще се проведе 22-ото издание на международен турнир по класическа борба мемориал „Пламен Боцев”.

При кадетите най-добре се представи Теодор Георгиев, който надви четирима и стана първи в категорията до 65 кг. Победа и за Иво Илиев. Той се справи с двама при юношите до 67 кг.

Яна Димитрова е втора след като спечели и загуби по веднъж при 42-килограмовите момичета.

С три победи и загуба Цветан Сирашки се класира трети при юношите до 63 кг. Същата позиция и за Моника Бистрова при 50-килограмовите девойки. Бронзов медал и за Емил Емилов в категорията 110 кг за кадети.

Пети места за кадетите Галин Иванов /48 кг/, Юлиян Андреев /92 кг/ и юношата Теодор Домузинов /82 кг/.

„Турнирът е част от подготовката на състезателите ни. Опитахме варианти с участието им в различни категории. Повечето от борците ни се излязоха на тепиха в по-горни категории от титулярните им. Примерно, Теодор Домузинов е в кат. 77 кг, но се бори в кат. 82 кг. По-леки от съперниците си бяха още юношите Цветан Сирашки, Николай Дзезов и Георги Георгиев. Ето защо приоритет за нас беше да видим детайлите и нивото на подготовка до което са достигнали, отколкото самите резултати от участието им“, коментира Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...