Начало / Последни новини / Шест медала за Плевен от ДЛОП по бокс за ученици

Шест медала за Плевен от ДЛОП по бокс за ученици

Златен, сребърен и четири бронзови медала завоюваха плевенчани във втория кръг от държавното лично-отборно първенство по бокс за ученици. 197 боксьори в 23 категории се качиха на ринга в Кърджали. Сред тях бяха 12 плевенчани – 7 от Спартак и 5 от БК Мизия 80. От тях най-добре се представи Гюрсес Славчев, който спечели златния медал в категорията до 54 кг. Възпитаникът на Спартак отказа в третия рунд Пейо Пейов от Балкан /Ботевград/, а после спечели оспорвания финал срещу Божидар Живков от Априлци.

На крачка от подобен успех бе боксьорът на БК Мизия 80 – Стойко Цветанов. При 56-килограмовите видинчанинът Любен Александров издържа срещу него до третия рунд преди да се откаже. На финала Цветанов отстъпи на Николай Рангелов и трябваше да се задоволи със сребърен медал.

Други двама боксьори на Мизия 80 се класираха трети. Любомир Ангелов стартира до 44,5 кг с победа в един рунд над хасковлията Александър Николаев. На полуфинала обаче го надви Константин Костов от столичния Левски. При най-тежките /+90/ Валентин Бъчев отстъпи в полуфинална битка на Георги Стоянов от ЦСКА.

Два бронзови медала и за Спартак. При най-леките /32 кг/ Георги Пламенов се справи последователно с Кристиян Демеров от Добрич и пловдивчанина Мартин Колев. На полуфинала обаче загуби от Светослав Стратиев /Локомотив-София/.

По същия начин се разви и участието на Станчо Костов. При 46-килограмовите той спечели срещу Николай Тодоров /БК Мизия 80/ и Константин Костадинов /Локомотив-Русе/. Не успя обаче срещу Александър Петков от Сливен.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...