Акценти
Начало / Последни новини / Шест медала за боксьорите от Плевенска област в Петрич
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Шест медала за боксьорите от Плевенска област в Петрич

Сребърен и пет бронзови медала завоюваха боксьорите от Плевен и Червен бряг в първия кръг от държавното лично-отборно първенство и купа „България“ за младежи в Петрич.

Най-силно се представи Валентин Иванов. Състезателят на плевенския БК Мизия 80 спечели сребърен медал в категорията до 52 кг. Победи над Божидар Гаврилов и Виктор Билдирев му осигуриха участие във финала. В него плевенчанина отстъпи на Матвей Рязанов от Черно море /Варна/ след изключително оспорвана битка.

Много близо до мач за златото бе друг боксьор на Мизия 80 – Цветан Антов. При 56-килограмовите той се справи с Ганчо Ангелов, но на полуфинала не успя срещу Николай Маринов от Локомотив /Русе/ и трябваше да се задоволи с третото място.

Същото класиране и за двама от Спартак /Плевен/. Асен Тодоров /81 кг/ започна с успех над Кристиян Иванов от Мизия 80. Битката за финала обаче загуби от представителя на Първенец – Стоил Станоев.

Емил Янчев също приключи на полуфинала, губейки от Георги Лефтеров. Преди това победи Антон Бъчваров.

Бронзови медали и за двама от БК Червен бряг. Васил Тодоров /91 кг/ надделя над Даниел Чолаков, но за финала го спря бургазлията Иван Гайтанов. На полуфинал приключи и Васил Стефанов /81 кг/ след загуба от Даниел Любенов /Локомотив-София/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...