Акценти
Начало / Общество / Шесткилометров кошмар за местни и туристи

Шесткилометров кошмар за местни и туристи

Безпроблемното преминаване през 6-километров третокласен път, свързващ Плевенска и Ловешка област е като късметът при участието в лотарията. Става въпрос за участъка между плевенското село Борислав, община Пордим и ловешкото с.Александрово. Състоянието му е кошмарно за пътуващите. Личното превозно средство е единственото за преминаване по него, защото автобусна линия няма. Шосето е разбито, осеяно с дупки, но най-лошото е, че е много тясно.

„Ширината му е колкото тази на лек автомобил и малко. Разминаване на МПС-та може да се осъществи между лека кола и мотоциклет. Когато обаче насреща идва камион или селскостопанска машина, движещият се напред с автомобила трябва да спре и да върне на заден ход, докато намери къде да се отдръпне от пътя за да премине първо голямата машина“, разказва кметът на с.Борислав – Христо Николов. Според думите му проблемът е от доста години. „И аз и предшественика ми сме сигнализирали, но без резултат. Пътят не е ремонтиран повече от 20 г. Всяка пролет от Община Пордим ми дават материал за пълнене на дупки, качвам се на трактор шаси и ги запълвам, колкото е възможно“, уточни кметът. Той обясни, че въпросният участък не е само връзка на двете села, по който да пътуват само техни жители. През лятото по него преминават много туристи, които отиват да разгледат Крушунските водопади.

„Мъченията обаче не са само пред летния сезон. Зимата е още по-страшно. По регламент Община Пордим трябва да почиства своя участък – половината от въпросния път. Правим го редовно, но ако отсреща не е изринат снега, става по-лошо. В такъв случай по-добрият вариант е да оставим пътя непочистен. Така пътуващите ще видят още в началото му, че е непроходим, отколкото да стигнат донякъде и  там да останат насред нищото, защото няма как да обърнат и да се върнат“, каза още Христо Николов.

Снимка: nturlakov.wordpress.com

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...