Акценти
Начало / Последни новини / Шеста победа за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

Шеста победа за Владимир Петков и Даниел Станчев в Германия

ТТС Лантенбах /Гумерсбах/ с плевенчаните Владимир Петков и Даниел Станчев взе шеста победа в мъжката NRW-Liga 3 на Германия по тенис на маса. В деветия кръг възпитаниците на СКТМ Тетрон и съотборниците им надвиха у дома TTG Недеркасел с 9:4. Лидерът на тима Петков изигра три срещи, като спечели две от тях. Станчев, който е четвърта ракета завърши със същия актив. ТТС Лантенбах си осигури отборната победа преди изиграването на последните две срещи.

Плевенчаните започнаха участието си с двубой на двойки в който заедно се справиха лесно с тандема на съперника – Бернд и Ноа Херзел –  3:1.

На сингъл Петков би с лекота Бернд Херзел – 3:0. Следващият му двубой срещу Милан Хетценгер бе изключително оспорван. Съперникът му на два пъти повеждаше, а Владко с лекота заличаваше изоставането си. В петия гейм обаче Хетценгер измъкна крайния успех с 11:9. Пет части продължи и първата индивидуална среща на Станчев. Той я загуби с 2:3 от Матеу Даш.

В последния си мач Даниел се наложи трудно над Себастиан Освалд – 3:2. Именно този успех обаче се оказа достатъчен за победата на тима от Гумерсбах.

С пълен актив от домакините завърши само Владимир Рупс. Заедно с Патрик Кауфман биха на двойки Освалд и Андре Стал с 3:0. Със същия резултат Рупс спечели на сингъл срещу Освалд и Даш.

Кауфман би категорично Ноа Херзел, а двубоят му със Стал се оказа излишен, тъй като тима му вече бе спечелил.

Другата двойка Янош Или/Маркус Мюлер загуби от тандема Хетценгер/Даш с 2:3. Или записа победи в индивидуалната надпревара срещу Хетценгер – 3:1 и Бернд Херзел – 3:2. Мюлер пък загуби единствения си мач на сингъл от Стал с 2:3.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...