Акценти
Начало / Последни новини / Шахматист от Ловеч спечели второто издание на Опен „Плевен XXI“

Шахматист от Ловеч спечели второто издание на Опен „Плевен XXI“

Ахмед Бозов от Ловеч, който бе и първи номер по ело в стартовия списък, спечели второто издание на Опен „Плевен ХХI”, организиран през този уикенд в залата на СКШ „Плевен XXI“. Той натрупа 5 точки от 6 възможни и изпревари по допълнителни показатели 20-годишния Димитър Дюлгеров, отскоро състезател на ШК „Михаил Тал“ Червен бряг, завършил със същия актив. Двамата шахматисти се срещнаха в партия от последния кръг, която завърши наравно след 3-часова игра. Освен парична награда от 100 лева, победителят спечели и плакет с логото на плевенския клуб, изработен в пловдивска фирма Артлайн. Трети се класира състезателят на домакините Мартин Дяков с 4,5 т.

Организаторите раздадоха още 4 специални награди. Отличените са Дарио Дерешки от СКШ „Плевен XXI“ – за първо място до 20 г., Иван Василев от ШК „Спартак Плевен XXI“, завършил с 3 т – Първо място при ветераните., Стилиян Нановски от СКШ „Плевен XXI“ с 3,5 т – Първи в групата до 14 г. ,а наградата до 10 г. спечели състезателят на ШК „Спартак Плевен XXI“ Кристиян Георгиев. Седемгодишната Нора Рашева пък бе най-малката участничка, която победи в две от партиите си.

12742738_дарио дерешки

Турнирът се проведе по Швейцарска система в 6 кръга, при контрола за мислене по 60 минути на състезател с добавка от 30 секунди при всеки изигран ход. В състезанието се включиха 23-ма шахматисти от Плевен, Ловеч, София и Русе. Срещите се ръководеха от международния съдия Иван Стойнов от София. Турнирът ще бъде изпратен за изчисляване на българско и международно ело. Следващият, трети Опен „Плевен XXI“, ще се проведе на 23-24.04.2016г., отново на бул.“Скобелев“ 20.

12715461_опен турнир второ място

 12734238_нора рашева

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...