Акценти
Начало / Култура / Вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие” ще участва в концерта на Орлин Горанов в Плевен

Вокална група „Арлекино” при читалище „Съгласие” ще участва в концерта на Орлин Горанов в Плевен

Децата от вокална група „Арлекино“ при НЧ „Съгласие 1869″ ще вземат участие в концертите на Орлин Горанов и Плевенска филхармония на 11 и 12 март в зала „Емил Димитров“, съобщават от читалището. Всички 22 млади изпълнители ще се включат с пет от най-обичаните песни от български филми. Песните от „Неочаквана ваканция“ и „Рицарят на бялата дама“ ще изпълнят сами, а тези от „Войната на таралежите“, „Васко да Гама от село Рупча“ и „Патилата на Спас и Нели“ заедно с Орлин Горанов.

Репетициите вече текат под ръководството на Виолета Боянова. Вълнението е голямо – не само от първото участие на малките изпълнители на една сцена с големи български звезди и под акомпанимента на жива музика, но и заради предизвикателството да накарат песните от детството на техните родители да звучат като в оригинал.

Концертът с песни от любими български филми, който поради големия интерес ще се проведе в две последователни вечери, е по повод 100 години българско кино. Диригент е Левон Манукян, който заедно с Георги Милтиядов е автор на аранжиментите и оркестрацията. Солисти ще са Орлин Горанов и Галя Ичеренска. Идеята, сценарият и мултимедията за концерта са на Юлия Манукян.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...