Акценти
Начало / Любопитно / Шатрите за греяното вино на площада вече са разпънати

Шатрите за греяното вино на площада вече са разпънати

На площад „Възраждане” в Плевен вече са разпънати шатрите, в които ще се предлагат безплатно  баница с късмети и греяно вино за излезлите да посрещнат новата година навън.

Празничният концерт за изпращане на старата и посрещане на новата година ще започне в 23 часа на 31 декември. Звездите на вечерта ще са момчетата от „Фънки миракъл”/ Funky Miracle/, една от най-успешните млади български групи, създадена в началото на 2012 г.  От тогава имат редица изяви, а през месец май тази година издават първия си сингъл с видеоклип – „С моите хора“. През 2016 година ги очакват участия в Лондон и Берлин, както и във фестивала „Klaipeda“ в Литва .
В последните минути на 2015-а присъстващите на площада ще бъдат поздравени от кмета на града Георг Спартански. Точно в 24.00 ч. ще прозвучи националният химн, последван от  празнична заря. По традиция Новата година ще бъде посрещната с първото празнично хоро на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” – Плевен, под съпровода на Общински духов оркестър.

IMG_6820плевен-площад

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...