Акценти
Начало / Образование / Шарени инициативи развълнуваха малчуганите от детски градини в Левски

Шарени инициативи развълнуваха малчуганите от детски градини в Левски

 STA48817

„Дни на ученето през целия живот” се състояха в детски градини на Община Левски. Инициативата е на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен (РИО). Предвид отдалечеността  на филиалните групи и желанието на всички учители да се включат в мероприятията в ЦДГ „Слънце” се провежда цяла „Седмица на ученето през целия живот”. В съответствие с плана на РИО – Плевен са реализирани различни форми на работа с деца, родители и учители. В двете сгради в града паралелно са проведени спортни празници за децата с елементи на безопасно движение по улиците. Родителите съдействат на мероприятието, като осигуряват колелета и тротинетки за състезателите, както и почерпка за всички участници.

STA48822

Проведени са и работна среща на учителите за прогнозиране и решаване на проблеми в учебно-възпитателния процес в подготвителните групи и тренинги с родителите на тема „Моето дете – ученик” във връзка с училищната готовност на децата.

Филиалната група в село Градище се включва в инициативата с прекрасно адаптираната фолклорна приказка „Сливи за смет”.  Постановката е организирана с участието на групата за изворен фолклор към читалище „Осъм” и е представена пред родителите, кмета на селото и читалищни дейци.

В село Асеновци децата и учителите провеждат есенно тържество, в рамките на което е сформирана работилница за плодови и зеленчукови човечета. Децата поднасят специален поздрав към присъстващите в чест на 1 ноември – Деня на народните будители.

В рамките на седмицата се случват и други атрактивни форми на изява на деца и учители: „Седмица на приятелството в подготвителната група”, „Празник на веселата тиква”, „Карнавал на есента” и др.

Ученето през целия живот започва от раждането на детето и продължава без край, убедени са авторите на инициативата.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...