Начало / Образование / Чуждестранни студенти-първокурсници от 35 държави посрещат в Медицинския

Чуждестранни студенти-първокурсници от 35 държави посрещат в Медицинския

С парти за добре дошли тази вечер ще бъдат посрещнати новоприетите чуждестранни студенти, в Медицинския университет в Плевен. Традиционната неформална среща се организира от представителите на плевенския университет във Великобритания.

Тази година висшето училище запази тенденцията за рекордно висок прием чуждестранни студенти, желаещи да изучават „Медицина“ в Плевен. Приети са  295 чуждестранни граждани, от които 165 от европейски държави и 130 от страни извън Европа. Най-многобройна е групата на студентите от Великобритания (80) и Индия (86). Трето място по численост държи Италия с 27 студенти, следвана от Германия с 22, Швеция – 12, Канада – 7, Япония и Ирландия – по 6, Испания, Португалия и др. За първи път има записани студенти от Австралия, Филипини, Зимбабве и Малави. Приетите за студенти в първи курс англоезично обучение по „Медицина“ в университета са чуждестранни граждани от 35 държави.

Тържественото откриване на академичната година за чуждестранните студенти в Медицинския университет ще е на 13 февруари, от 10 часа в зала „Магнум”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...