Акценти
Начало / Последни новини / Боксьорът Иван Мечков стана шампион на България

Боксьорът Иван Мечков стана шампион на България

Боксьорът на Спартак /Плевен/ – Иван Мечков е шампион на България по бокс. Направи го в Пазарджик по време на държавния личен шампионат за мъже. В него участваха около 100 състезатели, сред които седем от БК Червен бряг, по трима от плевенските клубове Спартак и Мизия 80. Мечков спечели титлата в най-тежката категория + 91 кг. Финалът в нея бе плевенски. Възпитаникът на треньора Георги Тончев се наложи с 3:0 над Александър Георгиев от Мизия 80. Боксьорът на Спартак заслужено спечели, като в третия рунд изпрати в нокдаун съперника си. Мечков достигна до битката за първото място след две победи. На старта отказа в първия рунд Кирил Станчев от БК Кико /София/. На полуфинала пък Димитър Захариев от НСА отказа да се качи на ринга. Сашо Георгиев донесе единствения медал за Мизия 80 – сребърен. Първият му противник – Деян Козарев отказа да се бие с плевенчанина. На полуфинала победи с 3:0 Станислав Спасов.

Още два бронзови медала взеха боксьорите от Спартак. Единият е за Светослав Гергов. В категорията до 60 кг той стартира с успех над габровлията Даниел Хубанов, отказвайки го в третия рунд. После стори същото с Ивелин Иванов от Червен бряг, но във втората част. На полуфинала обаче го надигра Стефан Куцаров с 3:0. Съотборникът на Светослав – Дилян Лазаров е трети при 75-килограмовите. На четвъртфинала той се справи с Драгомир Иванов, печелейки и трите рунда по точки. В спора за участие във финала обаче издържа само до втората част срещу сливенския боксьор Антон Димитров.

Бронзов медал и за отбора на Червен бряг. Взе го Мохамед Насри в категорията до 91 кг. Треньорът му Дойчин Цанов заложи на още шестима свои възпитаници. Християн Баев /60 кг/, Ивелин Иванов /60 кг/, Павлин Спасов /69 кг/ и Тони Гергов /81 кг/ започнаха с победи, но отпаднаха на четвъртфиналите. Даниел Иванов /75 кг/ и Павел Стефанов /81 кг/ пък загубиха още на старта. По същия начин приключи участието и на Симеон Наковски /60 кг/ от Мизия 80. Съотборникът му Айхан Юсеинов /69 кг/ започна с успех, но на четвъртфинала загуби.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...