Начало / Здравеопазване / Чрез телемост до Москва ХАЙФУ Център – Плевен излъчи операция на живо

Чрез телемост до Москва ХАЙФУ Център – Плевен излъчи операция на живо

ХАЙФУ хирургия на живо от Плевен проследи аудиторията на медицинско изложение „Седмица на руското здравеопазване“, което се провежда в Москва под патронажа на президента на руската федерация Владимир Путин. Чрез иновативен едночасов телемост екипът на ХАЙФУ Центъра към УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен предаде премахване на деветсантиметров миомен възел на българска пациентка чрез неинвазивно термично стопяване, посредством фокусиран ултразвук. Телемедицинската връзка е осъществена благодарение на специален софтуер за комуникация, съобщиха от медицинския ХАЙФУ център.

Доц. д-р Добромир Димитров, ръководител на плевенския екип, откри телевръзката с представяне на България, град Плевен, Медицински университет – Плевен и Университетска болница „Света Марина“. Д-р Венцислав Георгиев, гинеколог с опит  в прилагането на ХАЙФУ технологията, водеше демонстрацията с директна комуникация на руски език с аудиторията в изложбената зала в Москва.

По време на процедурата пациентката беше в постоянен контакт както с екипа на ХАЙФУ центъра, така и с аудиторията в Русия. Това е възможно, тъй като процедурата се осъществява с минимална упойка. Пациентката понесе добре интервенцията без съществени оплаквания. Ултразвуковата хирургия продължи 60 минути, средната използвана енергия бе от 350W, като в ранния следобед пациентката беше успешно изписана от ХАЙФУ центъра. Телемедицинската връзка бе осъществена с изключително високо качество на сигнала и премина без технически проблеми. Освен доц. д-р Добромир Димитров и д-р Венцислав Георгиев, членове на екипа бяха д-р Надя Станиславова и д-р Мариян Дуканов.

Изложението „Седмица на руското здравеопазване“ се провежда от 03 до 07 декември 2018 г. в Москва. Форумът се организира  от няколко руски държавни институции с участието на множество високотехнологични здравни компании, предлагащи съвременни технологии и лекарства в различни области на здравеопазването.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...